Arbeidsongeschiktheidsverzekering

voor zelfstandig ondernemers

Ben je ZZP'er, DGA of zelfstandig medisch specialist? Dan heb je geen werkgever én dus geen financieel vangnet als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. Gelukkig biedt een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) de oplossing. ABC Pensioen heeft voor elk type ondernemer en voor elk budget een AOV. Wil je een gratis en geheel vrijblijvende offerte? Maak dan een afspraak.

Wij vergelijken voor jou

ABC Pensioen is een onafhankelijke adviseur. Dat betekent dat wij samenwerken met veel verzekeraars, zoals a.s.r., Movir, Alllianz, Klaverblad en vele anderen. Wij vergelijken op basis van jouw wensen alle soorten AOV's. Op die manier heb je altijd een perfect passende AOV tegen een scherpe premie.

AOV asr movir avero achmea allianz aegon goudse klaverblad taf

DSF1358
Heb je al een AOV? Doe de gratis bespaarcheck

Heb jij al een AOV? Goed bezig! Als het alweer even geleden is dat jij je AOV hebt afgesloten kun je misschien besparen. Er zijn de laatste jaren veel ontwikkelingen geweest op het gebied van premie en voorwaarden.

DSF9048
Wat is een AOV en waarom sluit je deze af?

Met een AOV verzeker je als ondernemer of ZZP'er je inkomen tegen arbeidsongeschiktheid, bijvoorbeeld door een ongeval of ziekte. Ook helpen de meeste verzekeraars je om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

DSF1460
Wat kost een AOV?

De exacte kosten van een AOV verschillen per beroep en hangen ook af van jouw wensen als ondernemer. De premie wordt onder andere samengesteld op basis van looptijd, beroep, het verzekerde bedrag en het eigen risico.

DSF1707
Is een AOV verplicht?

Ondernemers zijn niet verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering of andere voorziening af te sluiten. Maar raak je arbeidsongeschikt door ziekte of een ongeluk? Dan heb je geen inkomen meer. Het is dus wel verstandig.

DSF1904
Is een AOV verplicht om een hypotheek te krijgen?

Verplicht is het niet, wij adviseren het wel. De kans dat je als zzp’er een hypotheek kunt afsluiten is vaak groter mét AOV. De hypotheekverstrekker heeft dan meer zekerheid dat je je lasten nog kunt betalen bij arbeidsongeschiktheid.

DSF8640
AOV, broodfonds, voorzieningenfonds, crowdsurance? Wat kies jij?

Naast een AOV kun je als ondernemer ook kiezen voor een broodfonds, voorzieningenfonds of crowdsurance. Maar wat is wijsheid? Wij vertellen je er meer over.