Is een AOV verplicht?

Bij Vrieling bieden we u de keuze uit verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekering bij verschillende verzekeraars. Uw eigen adviseur bekijkt samen met u welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past bij uw wensen en budget. Op die manier heeft u altijd de – voor u – beste arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Nee, maar wel verstandig

Ondernemers zijn niet verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering of andere voorziening af te sluiten. Maar raakt u arbeidsongeschikt door ziekte of een ongeluk? Dan heeft u geen inkomen meer. Het is dus wel verstandig.

Geen financieel vangnet voor ondernemers

Voor zelfstandigen (ZZP'er, DGA of zelfstandig medisch specialist) is er geen financieel vangnet vanuit de overheid. Als u door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval niet meer kan werken, stopt uw inkomen. U zult dus zelf moeten nadenken over of en hoe u het (gezins-)inkomen wilt beschermen. U denkt er misschien niet graag aan. Toch zijn er elke dag weer ondernemers die ondervinden dat u zomaar arbeidsongeschikt kunt raken. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan het (gezins)inkomen veiliggesteld worden.

3363

Wist u dat?

  • De kans dat u (tijdelijk) arbeidsongeschiktheid raakt maar liefst 50% is!
  • 35% van de ongelukken ontstaan in privésfeer.
  • 16% van de arbeidsongeschiktheidsmeldingen die wij ontvangen onder een beperking in persoonlijk en sociaal functioneren vallen (burn-out, psychische problemen).


Een AOV biedt meer dan alleen financiële hulp

Bent u arbeidsongeschikt door ziekte of een ongeval? Dan krijgt u bij de meeste verzekeraars niet alleen de uitkering waar u recht op heeft, maar ze helpen u ook om snel weer vooruit te komen. Met uw onderneming, met uw persoonlijke ontwikkeling, uw gezin en uw gezondheid.

Arbeidsongeschiktheid voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan 'genezen'. Daarom bieden wij, maar ook veel verzekeraars tegenwoordig tools om zoveel mogelijk te voorkomen dat u arbeidsongeschikt raakt. Bijvoorbeeld door via een gezondheidscheck alle gezondheidsrisico's in kaart te brengen en u te helpen om deze risico's te voorkomen of te verkleinen.

Plannen voor een verplichte AOV

De overheid heeft plannen om zzp'ers in de toekomst te verplichten om een AOV af te sluiten. In het wetsvoorstel dat er ligt, voert de UWV deze verplichte regeling uit. De Belastingdienst heft de premie. Er is nog veel onzeker over de invulling van deze verplichte verzekering en het is onduidelijk wanneer het er komt. Duidelijk is wel dat het een basisvoorziening wordt en dat dit zeker geen reden is om nu niets te regelen. Mocht de regeling er in de toekomst écht komen, dan kun je op dat moment altijd opnieuw keuzes maken en uw huidige AOV aanpassen of stopzetten.

Wij vergelijken voor u

Vrieling is een onafhankelijke adviseur. Dat betekent dat wij samenwerken met veel verzekeraars, zoals a.s.r., Movir, Alllianz, Klaverblad en vele anderen. Wij vergelijken op basis van uw wensen alle soorten AOV's. Op die manier heeft u altijd een perfect passende AOV tegen een scherpe premie. Wil je een gratis en geheel vrijblijvende offerte? Laat u gegevens hieronder achter en we nemen contact met u op.