Wat kost een AOV?

Wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kost, hangt af van jouw situatie en de wensen die je hebt. Bijvoorbeeld je beroep, leeftijd en hoe lang je een uitkering wilt ontvangen als je arbeidsongeschikt raakt. Je betaalt maandelijks premie voor een AOV. Lees verder om meer te weten te komen over de hoogte van deze premie.
Wat kost een AOV

Je leeftijd en soort beroep

Deze twee factoren spelen een belangrijke rol bij de bepaling van de premie van je AOV. Ben je al wat ouder? Dan wordt je premie hoger, omdat de kans op arbeidsongeschiktheid toeneemt. En heb je een zwaar beroep? Dan is ook hierbij het risico hoger, waardoor je meer betaalt.

Hoogte van je uitkering

Raak je arbeidsongeschikt en heb je een AOV? Dan ontvang je van de verzekeraar een uitkering. Hoe hoog deze uitkering is, bepaal je zelf. Dit doe je aan de hand van je huidige inkomen en wat je nodig hebt om je vaste lasten te betalen. Hoe hoger de uitkering, hoe meer je betaalt voor je AOV.

Eigen risico

Als je arbeidsongeschikt raakt, weet je vaak niet direct hoe lang je niet kunt werken. Als je spaargeld hebt of een partner met inkomen, heb je misschien niet direct een uitkering nodig. Je kunt bij de verzekeraar aangeven dat je bijvoorbeeld pas na een half jaar of een jaar een uitkering wilt. Hoe langer jij zonder kan, hoe lager je premie is.

Duur van de uitkering

Ook deze keuze bepaalt hoe hoog de premie van je AOV is. Wil je bij arbeidsongeschiktheid dat de verzekeraar tot je pensioen uitkeert? Of heb je voldoende aan een aantal jaar? Hoe korter de duur van je uitkering, hoe lager de premie.

Keuze voor verzekeraar

In Nederland zijn er veel verzekeraars die een AOV aanbieden. Elke verzekeraar heeft zo z'n voor- en nadelen én bijbehorende premie. Bij ABC Pensioen vergelijken we op basis van jouw wensen alle soorten AOV's. Op die manier heb je altijd een perfect passende AOV tegen een scherpe premie.

Maar... wat betaal je dan voor een AOV?

Zoals je ziet kunnen we daar geen kant-en-klaar antwoord op geven. Je kunt kosteloos een voorstel bij ons opvragen. Vul hiervoor hieronder het formulier in en wij nemen contact met je op om het met jou over bovenstaande onderwerpen te hebben. Het voorstel dat je van ons krijgt is vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.