Vragen? We helpen u graag
Bel 0523 - 28 27 21Neem contact op

Mijn lijfrente komt vrij

Lijfrente is een aanvulling op uw pensioen. Met uw lijfrenteverzekering of bancaire lijfrenterekening heeft u een bedrag opgebouwd dat u (in de toekomst) als aanvulling op uw pensioen kunt gebruiken. Het is belangrijk dat u goed nadenkt over de uitkering van uw lijfrentekapitaal.

Een aantal weken voordat uw lijfrente vrijkomt krijgt u van uw verzekeraar of bank bericht. Op dat moment staat u voor de keuze wat u met uw lijfrente gaat doen. Bij een lijfrentekapitaal dat vrijkomt na overlijden van de verzekerde hebben nabestaanden zelfs nog een jaar langer om te beslissen. Wilt u het opgebouwde bedrag direct gebruiken? Of spaart u nog even door? In sommige situaties is het zelfs mogelijk om een bedrag te schenken aan een (klein)kind.

Meer informatie? Wij helpen graag!

We hebben u beknopte informatie gegeven over de mogelijkheden die u hebt met uw vrijgekomen lijfrente. Wij begrijpen dat dit best ingewikkeld kan zijn. ABC Pensioen houdt zich dagelijks bezig met de mogelijkheden van lijfrentes in alle soorten en maten. Neem gerust contact met ons op!