Vragen? We helpen u graag
Bel 0523 - 28 27 21Neem contact op

Mijn lijfrente komt vrij

Lijfrente is een aanvulling op uw pensioen. Met uw lijfrenteverzekering of bancaire lijfrenterekening heeft u een bedrag opgebouwd dat u (in de toekomst) als aanvulling op uw pensioen kunt gebruiken. Het is belangrijk dat u goed nadenkt over de uitkering van uw lijfrentekapitaal.

Een aantal weken voordat uw lijfrente vrijkomt krijgt u van uw verzekeraar of bank bericht. Op dat moment staat u voor de keuze wat u met uw lijfrente gaat doen. Bij een lijfrentekapitaal dat vrijkomt na overlijden van de verzekerde hebben nabestaanden zelfs nog een jaar langer om te beslissen. Wilt u het opgebouwde bedrag direct gebruiken? Of spaart u nog even door? In sommige situaties is het zelfs mogelijk om een bedrag te schenken aan een (klein)kind.

Meer informatie? Wij helpen graag!

We hebben u beknopte informatie gegeven over de mogelijkheden die u hebt met uw vrijgekomen lijfrente. Wij begrijpen dat dit best ingewikkeld kan zijn. ABC Pensioen houdt zich dagelijks bezig met de mogelijkheden van lijfrentes in alle soorten en maten. Heeft u vragen over uw pensioen aanvullen of gaat u met pensioen ? Ook daarin kunnen wij u adviseren Neem gerust contact met ons op!