Mijn lijfrente uitstellen

Blijft u werken of heeft u andere inkomsten waardoor u geen aanvullend inkomen nodig hebt? Dan heeft u de extra uitkering van uw lijfrente waarschijnlijk nog niet nodig. Het kan zelfs onvoordelig zijn om uw lijfrente uit te laten keren als u nog werkt. Stel dan uw lijfrente uit.

Voordelig uitstellen van uw lijfrente

Het voordeel van uitstellen is dat u over het opgebouwde kapitaal nog extra rendement kunt behalen. Hierdoor kan het uiteindelijke kapitaal – en dus uw uitkeringen – veel hoger worden.
Bovendien wordt de uitkering van de lijfrente opgeteld bij uw inkomen. U betaalt dus meer heffingen. Uitstellen tot na uw AOW-leeftijd (65, 66 of 67) levert over het algemeen het grootste belastingvoordeel op, omdat u dan minder sociale premies hoeft af te dragen. Bovendien is het belastingtarief in de eerste en tweede schijf lager.

Mogelijkheden uitstellen lijfrente

Uitstellen kan vaak binnen uw bestaande lijfrenteverzekering of lijfrenterekening, maar het kan ook interessant zijn over te stappen naar een andere verzekeraar of bank als die een beter aanbod heeft. Wat voor u interessant is? Dat wordt mede bepaald door het regime waar uw lijfrente onder valt, de hoogte van uw kapitaal en de mate van zekerheid die u wenst. Bovendien verschilt het per aanbieder wat er gebeurt met uw kapitaal als u vóór de uitkeringsdatum komt te overlijden. Het kapitaal vervalt of het wordt (deels) uitgekeerd aan uw nabestaanden.

Maak een afspraak met ABC Pensioen

ABC Pensioen werkt samen met de meeste banken en verzekeraars. Wij maken voor onze klanten altijd een vergelijking op basis van voorwaarden en te verkrijgen rendement. Daarbij houden wij rekening met het regime waarin uw lijfrente valt. Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.