Vragen? We helpen u graag
Bel 0523 - 28 27 21Neem contact op

ABC Pensioen, voor jou als ondernemer!

Wat gebeurt er met jouw (gezins-)inkomen als jij met pensioen gaat, arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden? De overheid biedt in deze situaties weinig aan voor ondernemers. Je bent daar nagenoeg helemaal zelf verantwoordelijk voor. Daarom is het goed om vroegtijdig bij deze vragen stil te staan en te bepalen welke voorzieningen jij kunt treffen om in de toekomst verzekerd te zijn van inkomen. ABC Pensioen helpt jou hier graag bij!

Pensioen: meer dan alleen een oudedagsvoorziening

Onder pensioen verstaan we vaak alleen onze oudedagsvoorziening. Maar het advies van ABC Pensioen reikt veel verder dan alleen jouw oude dag. Wij bespreken in ons advies ook jouw (gezins)inkomen bij arbeidsongeschiktheid en overlijden. ABC Pensioen kan op gebied van pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijden oplossingen bieden, waaronder arbeidsongeschiktheids- en overlijdensrisicoverzekeringen.

Inkomen tijdens jouw oude dag

Als ondernemer of directeur-grootaandeelhouder moet je zelf zorgen voor pensioenopbouw. Het is verstandig om hiervoor vroegtijdig een plan van aanpak op te stellen. Als ondernemer heb je veel vrijheid en speelruimte bij het opbouwen van jouw pensioen. Dat komt omdat je in principe niet onder de regels van de Pensioenwet valt. Onze pensioenadviseurs kennen de mogelijkheden. Samen met jou beoordelen wij jouw persoonlijke situatie, wensen en eisen. Zo komen we tot een pensioenoplossing op maat die zorgt voor rust, continuïteit en zekerheid voor nu en in de toekomst.

Een eerste stap is het vaststellen van jouw pensioendoel. Dat is niet makkelijk, want het is vaak nog ver weg. Maar we bepalen wel samen met jou een zo goed mogelijke richting. Daarbij nemen we met elkaar verschillende vragen door, zoals:

  • De belangrijkste: Heb je inzage in jouw inkomen voor later en sluit dit aan bij jouw plannen?
  • Hoeveel geld is nodig om het leven te kunnen leven dat jij wenst?
  • Ben je bereid risico te lopen? Wil je bijvoorbeeld de toekomstige verkoop van jouw onderneming betrekken in jouw pensioendoel?
  • Welke geldmiddelen kan en wil je nú vrijmaken voor de opbouw van jouw pensioen, en welke pas in een later stadium?

Samen met jou stellen we een onderbouwd plan op om jouw pensioendoel te realiseren. Een plan dat past bij jou én jouw onderneming!

Ellipse mockup SVG
Inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Stel, jij was gisteren (volledig) arbeidsongeschikt geraakt. Houd je dan nog voldoende inkomen over om jezelf en jouw gezin te onderhouden? De financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid kunnen groot zijn. Niet alleen voor jezelf en jouw gezin, maar ook voor jouw onderneming. Een financieel tekort vang je op met een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar er is meer om over na te denken. Zoals hulp bij re-integratie, het regelen van vervangende arbeid en het vastleggen van afspraken met de onderneming en eventuele mede vennoten. En bouw jij nog wel voldoende pensioen op als je arbeidsongeschikt bent?

Inkomen na overlijden

Vaak willen we niet over deze situatie nadenken. Maar het is wel verstandig. Ook de financiële impact van een overlijden is groot. Wij helpen jou daarbij. Door stap voor stap de mogelijke gevolgen met jou te bespreken.

Vragen waar we dan samen bij stilstaan zijn:

  • Kunnen jouw nabestaanden zonder financiële zorgen verder als jij vroegtijdig komt te overlijden?
  • En wat gebeurt er dan met jouw bedrijf?
  • Is jouw eventuele opvolger er al klaar voor om jouw bedrijf voort te zetten?
  • Of moet het bedrijf verkocht worden, wat de nodige kosten en tijd met zich meebrengt?
  • Welke kosten komen in de periode tussen jouw overlijden en de overname of verkoop voor rekening van jouw nabestaanden?

Als jij wilt dat jouw gezin zonder zorgen achterblijft, dan moet je wel iets regelen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering en/of een partnerpensioen. Ook staan we stil bij het effect van jouw overlijden op de onderneming. Een compagnonsverzekering of key-manpolis kan een oplossing zijn.

Naast dat we wij er zijn voor jou als ondernemer, bieden wij onze diensten ook aan voor werkgevers.

"Samen met jou stellen we een onderbouwd plan op om jouw pensioendoel te realiseren. Een plan dat past bij jou én jouw onderneming!" - Julian Nijenhuis

Werkwijze ABC Pensioen

3775 Advies
Advies

Wij geven jou een compleet inkomens- en pensioenadvies op basis van jouw huidige situatie en zetten deze af tegen de door jou gewenste situatie. We kijken niet alleen naar jouw oudedagsvoorziening, maar ook naar situaties in geval van overlijden en arbeidsongeschiktheid.

3865 Beheer
Beheer

Na de adviesfase kan je besluiten om producten van een bank of verzekeraar via ons kantoor af te sluiten. Wij blijven jouw financiële situatie periodiek monitoren en geven advies over eventuele aanpassingen. Voor deze dienstverlening vragen wij een onderhoudsabonnement af te sluiten.

4042 Communicatie
Communicatie

Er kunnen zich wijzigingen voordoen in jouw persoonlijke situatie waar wij, indien noodzakelijk, direct op inspelen. Ook kunnen er wijzigingen plaatsvinden bij de verzekeraar. Wij houden jou hiervan op de hoogte. Lees meer over onze complete werkwijze.