Vragen? We helpen u graag
Bel 0523 - 28 27 21Neem contact op

ABC Pensioen, voor jou als werkgever!

Pensioen is een belangrijke, maar ook een kostbare arbeidsvoorwaarde. Daarom is het belangrijk dat jij een pensioenregeling hebt die aan jouw wensen en budget voldoet en die jouw werknemers zekerheid en inzicht geeft in hun inkomen voor later. Wij helpen jou daar graag bij!

Pensioen goed geregeld voor jouw werknemers

Een pensioenregeling zorgt voor inkomen na de pensioendatum, bij arbeidsongeschiktheid of overlijden. Jij bent als werkgever niet verplicht om pensioen te regelen voor jouw werknemers, tenzij dit verplicht wordt gesteld door een cao of een bedrijfstakpensioenfonds. Pensioenmaterie is complex. Daarnaast verandert de wet- en regelgeving voortdurend. Dat maakt dat pensioen voor veel werkgevers en werknemers niet begrijpelijk is. Daarom zijn de pensioen- en inkomensdeskundigen van ABC Pensioen graag jouw partner in de begeleiding en ondersteuning bij alles wat bij pensioen komt kijken.

Maak van pensioen een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde

Steeds meer werknemers zijn zich bewust van pensioen en hebben belangstelling voor een goede pensioenregeling. Dat betekent dat (potentiële) werknemers ook vaker kijken naar hoe je als werkgever pensioen hebt geregeld. Uit onderzoek blijkt dat pensioen in de arbeidsvoorwaarden top tien voor werkzoekenden staat. Het is dus heel belangrijk om als werkgever een pensioenregeling te hebben die bij jouw onderneming past, dat je hierover helder en begrijpelijk communiceert en dat de administratie hiervan goed en foutloos gebeurt.

"Een goed pensioen begint met een goed gesprek!" - Yska de Kroon

Een passende pensioenregeling

ABC Pensioen helpt jou graag bij het opzetten van een passende pensioenregeling voor jouw werknemers. In een gesprek met jou gaan we na welke wensen en doelen voor jou belangrijk zijn. Dit vormt voor ons het kader van de op te zetten pensioenregeling.

Misschien heb je op dit moment al een pensioenregeling. Wanneer jouw huidige pensioenovereenkomst bijna afloopt, is dat een goed moment om je te laten adviseren over de verlenging. We kijken of de huidige regeling nog passend is. Zo niet dan stellen we een regeling voor die beter aansluit bij jouw wensen en doelen. Vervolgens helpen we jou bij het afsluiten van een nieuw contract met een verzekeraar. Ook informeren wij jouw medewerkers over de gewijzigde pensioenregeling.

Een passende pensioenregeling

Waarom jouw bedrijfspensioen via ABC Pensioen?

Onze dienstverlening kent drie aspecten: Advies, Beheer en Communicatie. Op deze drie gebieden kunnen wij jou ondersteunen. ABC Pensioen geeft jou een deskundig en passend advies, zorgt voor een vlekkeloze administratie én zorgt ervoor dat werknemers jouw pensioenregeling waarderen.

Wij starten met het inventariseren van jouw wensen en jouw financiële randvoorwaarden. Dit vertalen wij naar een heldere pensioenregeling voor jouw werknemers. Je kunt rekenen op een deskundig advies dat aansluit bij de recente wetgeving. Het is van belang om kritisch te zijn op de kwaliteit van het pensioenadvies dat je krijgt. Een adviestraject van een pensioenregeling waarin fouten worden gemaakt, kan enorme financiële gevolgen voor jou hebben.

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het administratieve beheer van jouw pensioenregeling. Hier komt veel bij kijken. ABC Pensioen ondersteunt jou daarbij. Op basis van een beheerovereenkomst zorgen wij ervoor dat de pensioenadministratie op orde is. Dit betekent voor jou gemak én geeft jou een zeker gevoel. Want ook hiervoor geldt, dat fouten of nalatigheden - bijvoorbeeld in de aanmeldingen - enorme financiële gevolgen voor jouw bedrijf kunnen hebben.

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Jij als werkgever geeft er ook veel geld aan uit. Daarom is het wenselijk dat jouw medewerkers goed geïnformeerd zijn over hun pensioenregeling en de voordelen daarvan. Wij kunnen het communicatietraject voor jouw medewerkers verzorgen.

Naast dat we wij er zijn voor jou als werkgever, bieden wij onze diensten ook aan voor ondernemers.

Werkwijze ABC Pensioen

3821 Advies
Advies

Wij starten met het inventariseren van jouw wensen en jouw financiële randvoorwaarden. Dit vertalen wij naar een heldere pensioenregeling voor jouw werknemers. Je kunt vanzelfsprekend rekenen op een deskundig advies dat aansluit bij de recente wetgeving. Belangrijk is dat jouw pensioenregeling niet alleen nu, maar ook in de toekomst betaalbaar is.

4012 Beheer
Beheer

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het administratieve beheer van jouw pensioenregeling. Hier komt veel bij kijken. ABC Pensioen ondersteunt jou hier graag bij. Op basis van een beheerovereenkomst zorgen wij er samen met jou voor dat de pensioenadministratie op orde is. Dit betekent voor jou gemak én een zeker gevoel.

3912 Communicatie
Communicatie

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Daarom is het wenselijk dat jouw medewerkers goed geïnformeerd zijn over hun pensioenregeling en de voordelen daarvan. Wij kunnen een communicatietraject voor jouw medewerkers verzorgen. Lees meer over onze complete werkwijze.