Vragen? We helpen u graag
Bel 0523 - 28 27 21Neem contact op

Voorwaarden & Beloning

ABC Pensioen werkt duidelijk en transparant. In onze dienstverleningsdocumenten staat beschreven welke diensten wij u kunnen bieden en wat de voorwaarden zijn. Ook geven wij informatie over de manier waarop wij worden beloond en over de hoogte van onze beloning. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik te maken, weet u dus waar u aan toe bent en wat wij wederzijds van elkaar mogen verwachten. Wel zo helder!

Algemene voorwaarden ABC Pensioen

Algemene Abonnementsvoorwaarden ABC Pensioen versie 1 januari 2023

Dienstverleningsvoorwaarden

Hieronder vindt u de dienstenwijzer en dienstverleningsdocumenten van
ABC Pensioen. Hierin staat beschreven welke dienstverlening wij u kunnen bieden. Het geeft bovendien informatie over de manier waarop wij worden beloond en over de hoogte van onze beloning. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik te maken, weet u waar u aan toe bent en wat wij wederzijds van elkaar mogen verwachten.

Beloningsbeleid

Wij werken op basis van drie beloningsmethodieken:

  1. Beheerovereenkomst
    In een beheerovereenkomst staat uitgebreid omschreven welke diensten wij verrichten en wat hiervoor onze beloning is.
  2. Adviesuren
    Met de klant spreken wij, op urenbasis of op offertebasis, een vast tarief voor onze pensioenadviseurs af.
  3. Standaarddiensten
    Pensioenadvies is maatwerk. Toch hebben we door het ISO – kwaliteitskeurmerk onze procedures goed en strak weten te regelen. Met deze kennis en ervaring hebben we zo enkele standaarddiensten geformuleerd. Deze diensten kunt u tegen een vastgestelde prijs afnemen.