Vragen? We helpen u graag
Bel 0523 - 28 27 21Neem contact op

Inkomen tijdens uw oude dag

Als ondernemer of directeur-grootaandeelhouder moet u zelf zorgen voor pensioenopbouw. Het is verstandig om hiervoor vroegtijdig een plan van aanpak op te stellen. Als ondernemer heeft u veel vrijheid en speelruimte bij het opbouwen van uw pensioen. Dat komt omdat u in principe niet onder de regels van de Pensioenwet valt. Onze pensioenadviseurs kennen de mogelijkheden. Samen met u beoordelen wij uw persoonlijke situatie, wensen en eisen. Zo komen we tot een pensioenoplossing op maat die zorgt voor rust, continuïteit en zekerheid voor nu en in de toekomst.

Een eerste stap is het vaststellen van uw pensioendoel. Dat is niet makkelijk, want het is vaak nog ver weg. Maar we bepalen wel samen met u een zo goed mogelijke richting. Daarbij nemen we met elkaar verschillende vragen door, zoals:

  • De belangrijkste: Heeft u inzage in uw inkomen voor later en sluit dit aan bij uw plannen?
  • Hoeveel geld is nodig om het leven te kunnen leven dat u wenst?
  • Bent u bereid risico te lopen? Wilt u bijvoorbeeld de toekomstige verkoop van uw onderneming betrekken in uw pensioendoel?
  • Welke geldmiddelen kunt en wilt u nú vrijmaken voor de opbouw van uw pensioen, en welke pas in een later stadium?

Samen met u stellen we een onderbouwd plan op om uw pensioendoel te realiseren. Een plan dat past bij u én uw onderneming!