Vragen? We helpen u graag
Bel 0523 - 28 27 21Neem contact op

Inkomen tijdens jouw oude dag

Als ondernemer of directeur-grootaandeelhouder moet je zelf zorgen voor pensioenopbouw. Het is verstandig om hiervoor vroegtijdig een plan van aanpak op te stellen. Als ondernemer heb je veel vrijheid en speelruimte bij het opbouwen van jouw pensioen. Dat komt omdat je in principe niet onder de regels van de Pensioenwet valt. Onze pensioenadviseurs kennen de mogelijkheden. Samen met jou beoordelen wij jouw persoonlijke situatie, wensen en eisen. Zo komen we tot een pensioenoplossing op maat die zorgt voor rust, continuïteit en zekerheid voor nu en in de toekomst.

Een eerste stap is het vaststellen van jouw pensioendoel. Dat is niet makkelijk, want het is vaak nog ver weg. Maar we bepalen wel samen met jou een zo goed mogelijke richting. Daarbij nemen we met elkaar verschillende vragen door, zoals:

  • De belangrijkste: Heb je inzage in jouw inkomen voor later en sluit dit aan bij jouw plannen?
  • Hoeveel geld is nodig om het leven te kunnen leven dat jij wenst?
  • Ben je bereid risico te lopen? Wil je bijvoorbeeld de toekomstige verkoop van jouw onderneming betrekken in jouw pensioendoel?
  • Welke geldmiddelen kan en wil je nú vrijmaken voor de opbouw van jouw pensioen, en welke pas in een later stadium?

Samen met jou stellen we een onderbouwd plan op om jouw pensioendoel te realiseren. Een plan dat past bij jou én jouw onderneming!