Het pensioenakkoord.

Hoe ABC u hierbij van dienst kan zijn.

In eerdere nieuwsbrieven hebben wij u geïnformeerd over de ingang van het nieuwe pensioenakkoord per 1 januari 2022. Inmiddels is officieel bekend gemaakt, dat de ingangsdatum van de nieuwe wetgeving met een jaar is uitgesteld tot 1 januari 2023. De complexiteit van de materie is enorm, en er is simpelweg meer tijd nodig om de juiste antwoorden en afwegingen te vinden op allerlei vraagstukken. Het geeft tegelijkertijd ook aan, dat het voor alle werkgevers belangrijk is om dit onderwerp tijdig onder ogen te zien. De belangen voor u en uw medewerkers zijn groot, waardoor u beter nu al actie kunt ondernemen.

ABC hélpt u

De impact die het nieuwe pensioenstelsel gaat hebben kan groot zijn. Maar natuurlijk staat u er niet alleen voor. Als ABC Pensioen willen wij er alles aan doen om u op de best passende manier te ondersteunen. Wij willen u nu al rust en comfort geven door inzicht en overzicht te bieden in de mogelijkheden en consequenties van het nieuwe pensioenakkoord. We denken mee op een persoonlijke en praktische manier.

Gevolgen voor u en uw medewerkers

Er zijn een aantal belangrijke vragen, die u zichzelf zou moeten stellen. Een aantal daarvan hebben we hieronder al vast weergegeven. Misschien zijn sommige vragen voor u meer relevant dan andere. Of heeft u nog andere vragen. We helpen u graag om antwoorden te formuleren, die passen bij úw onderneming.

"Loont het, om nieuwe medewerkers alvast een nieuwe regeling aan te bieden? Wat houdt het overgangsrecht voor mijn onderneming in? Waar zitten de verschillen, tussen een oplopende en een vlakke premie?" - ~

Welke keuze maakt u?

1. U wilt nu alvast meer inzicht.

U wilt graag op korte termijn een afspraak met ons. We bieden u een oriënterend gesprek, met de volgende onderwerpen:

  • We geven een toelichting op verschillende mogelijkheden en geven een globaal beeld van de (premie)consequenties.
  • We maken een schets van mogelijk passende keuzerichtingen en bijbehorende acties.
  • We stemmen het bijbehorend tijdspad met u af.

Uw vervolgstappen

Na het gesprek kunt u bepalen welke keuze u wilt laten uitwerken en welk tijdspad hierbij gewenst is.
De kosten van een oriënterend gesprek bedragen € 375,00 (excl. reiskosten). We komen graag bij u langs, of plannen een videogesprek via Teams.

2. U stelt uw actie uit.

Wellicht heeft u goede reden om uw actie uit te stellen. Let er wel op dat als u géén actie onderneemt, dit uiteindelijk kan leiden tot hogere pensioenlasten vanwege niet bewust gemaakte keuzes en het gedwongen moeten inzetten van compensaties. Ook verwachten wij dat de doorlooptijd bij verwerking van aanpassingen bij uw pensioenuitvoerder stijgt gaandeweg de termijn. Op dit moment kunnen pensioenuitvoerders nog snel schakelen. Daarom adviseren wij om contact op te nemen met onze adviseurs van ABC Pensioen. Plan vandaag al uw afspraak met ons via de onderstaand formulier en u kunt tijdig uw keuzes maken.

Vul het onderstaande formulier in en maak een keuze uit:

  1. U wilt nu alvast meer inzicht.
  2. U stelt uw actie uit.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.