Vragen? We helpen u graag
Bel 0523 - 28 27 21Neem contact op

Het pensioenakkoord, hoe ABC Pensioen u en uw relaties hierbij van dienst kunnen zijn

De wijzigingen in pensioenland, door middel van het pensioenakkoord, zijn in volle gang. Inmiddels is bekendgemaakt dat de ingangsdatum van de nieuwe wetgeving is uitgesteld tot 1 juli 2023. De complexiteit van de materie is enorm, en er is simpelweg meer tijd nodig om de juiste antwoorden en afwegingen te vinden op allerlei vraagstukken. Het geeft tegelijkertijd ook aan, dat het voor alle werkgevers belangrijk is om dit onderwerp tijdig onder ogen te zien. De belangen voor uw relaties en haar medewerkers zijn groot, waardoor uw relatie beter nu al actie kan ondernemen. ABC Pensioen helpt u en uw relatie hierbij.
Ellipse mockup SVG

ABC Pensioen hélpt u

De impact die het nieuwe pensioenstelsel gaat hebben kan groot zijn. Maar natuurlijk staan uw relaties er niet alleen voor. ABC Pensioen, dé pensioenpartner van VKG, doet er alles aan om u op de best passende manier te ondersteunen. Wij willen uw relaties nu al rust en comfort geven door inzicht en overzicht te bieden in de mogelijkheden en consequenties van het nieuwe pensioenakkoord. We denken mee op een persoonlijke en praktische manier.

Gevolgen voor uw relaties en haar medewerkers

Elke werkgever kan zich nu alvast een aantal belangrijke vragen stellen. Bijvoorbeeld:

  • Heb ik voldoende beeld van de nieuwe regeling?
  • Loont het om alvast nieuwe medewerkers op te nemen in de nieuwe regeling?
  • Waar zitten de verschillen tussen een oplopende en een vlakke staffel?
  • Wat houdt het overgangsrecht in voor mijn onderneming?
  • Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Misschien zijn sommige vragen meer relevant dan andere. Ook zijn er nog genoeg andere vragen te bedenken. We helpen uw relaties graag om antwoorden te formuleren, die passen bij hún onderneming.

Welke keuzes kunnen uw relaties maken?

1. Uw relatie wil nu alvast meer inzicht

Wij kunnen op korte termijn een afspraak maken met uw relatie. We bieden dan een oriënterend gesprek, met de volgende onderwerpen:

  • We geven een toelichting op verschillende mogelijkheden en geven een globaal beeld van de (premie)consequenties.
  • We maken een schets van mogelijk passende keuzerichtingen en bijbehorende acties.
  • We stemmen het bijbehorend tijdspad met uw relatie af.

De vervolgstappen
Na het gesprek kan uw relatie bepalen welke keuze zij wil laten uitwerken en welk tijdspad hierbij gewenst is. De kosten van een oriënterend gesprek bedragen € 375,00 (excl. reiskosten). We komen graag bij uw relatie langs, of plannen een videogesprek via Teams. Uiteraard kunt u bij dit gesprek aanwezig zijn.

2. Uw relatie stelt de actie uit

Wellicht heeft uw relatie een goede reden om de actie uit te stellen. Let er wel op dat als zij géén actie onderneemt, dit uiteindelijk kan leiden tot hogere pensioenlasten vanwege niet bewust gemaakte keuzes en het gedwongen moeten inzetten van compensaties. Ook verwachten wij dat de doorlooptijd bij verwerking van aanpassingen bij de pensioenuitvoerder stijgt gaandeweg de termijn. Op dit moment kunnen pensioenuitvoerders nog snel schakelen.

Plan een afspraak

Wil uw relatie alvast meer inzicht? Plan dan vandaag nog een afspraak met ons, zodat uw relaties tijdig hun keuzes kunnen maken.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.