Vragen? We helpen u graag
Bel 0523 - 28 27 21Neem contact op

ABC Pensioen, voor u als particulier!

Bij pensioen wordt vaak alleen gedacht aan pensioen voor later. Daarom lijkt het voor veel mensen nog heel ver weg. Maar niet iedereen heeft inzicht in de financiële gevolgen van vroegtijdig overlijden of arbeidsongeschiktheid. Inzicht hebben in uw financiële situatie is belangrijk zodat u op tijd maatregelen kunt treffen. Bijvoorbeeld om uw pensioen aan te vullen. Zo komt u later niet voor financiële verrassingen te staan. Een financiële planning helpt u hierbij.

Inzicht in uw financiën

Wat gebeurt er met uw (gezins)inkomen als u arbeidsongeschikt of werkloos raakt? Of als u komt te overlijden of met pensioen gaat? Het is belangrijk om vroegtijdig stil te staan bij deze vragen. Deze en andere gebeurtenissen hebben namelijk invloed op uw inkomen en vermogen. De overheid en uw eventuele werkgever bieden u in deze situaties diverse tegemoetkomingen, maar dat is vaak niet voldoende. U bent zelf verantwoordelijk voor aanvullende regelingen.

Eén van onze adviseurs helpt u graag bij het maken van een financiële planning. U ontvangt dan een overzicht van uw inkomsten bij pensionering, vroegtijdig overlijden en langdurige arbeidsongeschiktheid. Dit zetten we af tegen de uitgaven die u op dit moment heeft, of in een bepaalde situatie verwacht. Op basis van dit overzicht kunt u bepalen of uw inkomen in die situaties voldoende is om van te leven.

Wij ontzorgen

Dat financiën ingewikkeld kunnen zijn, begrijpen wij heel goed. Vaak wordt er technisch en ingewikkeld over dit onderwerp gesproken. Wij proberen dit op begrijpelijke wijze uit te leggen waarbij wij een duidelijke en transparante werkwijze hanteren.

Onze adviseurs helpen u graag om inzicht te krijgen in uw financiële situatie. Wij bespreken met u aan de hand van een persoonlijk financieel overzicht of u voldoende middelen heeft om van te leven, ook als zich een calamiteit voordoet zoals overlijden of arbeidsongeschiktheid. Is dit niet het geval? Dan krijgt u advies hoe u zelf het inkomenstekort kunt aanvullen. Vervolgens helpen wij u, waar nodig of gewenst, bij het vinden van passende oplossingen. Naast dat wij er zijn voor u als particulier, bieden wij onze diensten ook aan voor werkgevers en ondernemers.

Adviesgesprek Pensioen Particulier
"Inzicht hebben in uw financiële situatie zorgt ervoor dat u op tijd maatregelen kunt treffen. Bijvoorbeeld om uw pensioen aan te vullen. Zo komt u later niet voor financiële verrassingen te staan." - Jan Willem Gakes

Pensioenmogelijkheden

Met pensioen gaan is een belangrijk moment in uw leven! Kunt u niet wachten om te stoppen met werken? Of is uw werk uw passie en ziet u er juist tegenop om te stoppen? Hoe dan ook, het is verstandig om nu alvast na te denken over uw pensioen. Naast het feit hoe u uw vrije tijd gaat invullen, kunt u ook uw pensioeninkomen op verschillende manieren invullen, dit vraagt om voorbereiding. Lastig? Wij helpen u graag verder!

Een goed pensioen? Tijd voor actie!

Ik ga met pensioen
Ik ga bijna met pensioen

Als u met pensioen gaat heeft u een aantal belangrijke keuzes te maken.

Pensioen aanvullen
Ik wil mijn pensioen aanvullen

Uw pensioen aanvullen kan op verschillende manieren.

Lijfrente
Mijn lijfrente komt vrij

Lijfrente is een aanvulling op uw pensioen.