ABC Pensioen is een FD Gazelle!

Deel:

ABC Pensioen is genomineerd voor de FD Gazellen! Dit zijn de jaarlijkse prijzen van het Financieele Dagblad (FD) voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Teamleider Jan Ids Douma vertelt wat dit betekent voor ABC Pensioen, de klanten en zijn team.

De FD Gazellen Awards: hoe kom je daarvoor in aanmerking?

“Voor deze award moet je als bedrijf voldoen aan een aantal criteria. Je moet in de afgelopen jaren een bepaalde groei door hebben gemaakt wat betreft omzet, resultaat en aantal medewerkers. Dat is ons allemaal gelukt. ABC Pensioen is in 2011 ontstaan vanuit Vrieling Adviesgroep met pensioenadvies voor de kleine MKB’er en de directeur-grootaandeelhouder of ondernemer. We zijn begonnen met een tiental klanten en inmiddels adviseren we 800 bedrijven met enkele tot enkele honderden werknemers. Ook is ons team gegroeid van 2 naar 16 pensioenspecialisten.”

Waar heeft ABC Pensioen die groei aan te danken?

“Onze groei is vooral ontstaan toen kleine kantoren het lastig kregen door veranderende wet- en regelgeving. Sinds een aantal jaren moet elke pensioenadviseur een pensioenvergunning hebben. Wij hebben veel verzekeringskantoren, die de vergunning niet rond kregen, geholpen door het pensioenadvies van ze over te nemen. Daarnaast merken we dat veel ondernemers en DGA’s behoefte hebben aan inzicht in hun financiële situatie, ook na afschaffing van de eigen beheer mogelijkheid voor pensioen van DGA’s. Ook groeit onze dienstverlening op het gebied van pensioencommunicatie voor werknemers. En enkele jaren geleden hebben we de pensioenportefeuille van TVM Verzekeringen overgenomen en vorig jaar de landelijke portefeuille van ABN AMRO Verzekeringen.”

Die groei biedt vast en zeker vertrouwen voor de toekomst?

“Absoluut! De wetgeving rondom pensioen verandert voortdurend en pensioen is en blijft een complex onderwerp. Bij ABC Pensioen willen we pensioen voor zoveel mogelijk mensen begrijpelijk maken, voor werkgevers, werknemers en ondernemers en DGA’s.”

Deel:

Aanbevolen