Pensioen- en inkomensadvies voor jonge ondernemers

Deel:

Jonge ondernemer Dennis van der Vegte moet nog wat wennen aan zijn nieuwe rol. Sinds ongeveer anderhalf jaar is Dennis namelijk directeur-eigenaar van X-ICT in Zwolle, waar hij daarvoor al tien jaar in loondienst werkzaam was. De functiewisseling heeft niet alleen invloed op Dennis’ dagelijkse werk maar ook op zijn financiële situatie als hij met pensioen gaat of arbeidsongeschikt zou raken. Dennis vertelt over zijn ervaringen met ABC Pensioen.

Passie voor sales

“Wij zijn specialist op het gebied van ICT-infrastructuur”, zo vertelt Dennis enthousiast. “We bouwen complete serverruimtes en datacenters, leveren netwerkbekabeling in koper en glasvezel en leveren software voor monitoring en beheer. We werken landelijk voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen en het MKB+. Mijn passie binnen het bedrijf ligt bij sales en contractbeheer. Minder affiniteit heb ik met financiën en dus ook met pensioenen”, bekent hij lachend.

Situatie en wensen inzichtelijk

Maar nu Dennis een eigen holding heeft moet hij toch zelf zijn pensioen gaan regelen. “In eerste instantie heb ik dat wat op zijn beloop gelaten, heb er zelf te weinig kennis van. Uiteindelijk heb ik de vraag bij Julian Nijenhuis, pensioenadviseur van ABC-Pensioen, neergelegd. Via hen hebben we ook het pensioen voor onze medewerkers geregeld. Recent heb ik met Julian allerlei vragen doorgenomen om inzichtelijk te krijgen hoe mijn huidige situatie is en wat ik zou willen als ik met pensioen ga of bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raak.”

Pensioen en inkomensadvies voor jonge ondernemers

Rust en zekerheid

“Best lastig om op sommige vragen nu al een antwoord te bedenken, maar gelukkig kan dat door de jaren heen ook weer bijgesteld worden. Ik ben in ieder geval blij dat er nu iemand met verstand van zaken naar kijkt, waardoor ik zeker weet dat het goed geregeld wordt. Niet alleen voor mezelf, maar vooral ook voor mijn gezin. Dat geeft een gerust gevoel.”

Wat kan ABC Pensioen voor u betekenen?

Wilt u weten of u uw eigen pensioen of het pensioen van uw medewerkers goed geregeld hebt? Maak een afspraak of bel 0523 - 28 27 21.

Deel:

Aanbevolen