Coronavirus kán invloed hebben op de pensioenregeling voor uw werknemers

Deel:

Een klein aantal pensioenuitvoerders heeft laten weten dat bij overlijden in het buitenland geen of beperkte dekking is. Dat geldt voor de landen met een oranje of rood reisadvies door het Coronavirus. Hetzelfde geldt voor het arbeidsongeschikt raken door een verblijf in een risicogebied. In dit artikel leest u wat er op dit moment bekend is over de invloed van het Coronavirus op pensioenregelingen.

Is uw pensioenregeling ondergebracht via ABC Pensioen?

Bent u werkgever en heeft u de pensioenregeling voor uw werknemers ondergebracht via ABC Pensioen? Dan ontvangt u van ons per e-mail bericht als de dekking van uw pensioenregeling wijzigt. Vanuit de pensioenuitvoerder ontvangt u ook bericht. Heeft u niets ontvangen, maar u heeft wel vragen? Neem dan contact met ons op.

Coronavirus pensioen

Als de dekking wordt beperkt, wanneer is dat dan van toepassing?

Over het algemeen geldt dat er geen of beperkte dekking is als uw werknemer reist naar een land/gebied dat door de overheid aangemerkt is als risicogebied. De meest actuele reisinformatie en kleurcodes vindt u via www.nederlandwereldwijd.nl/landen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met ABC Pensioen via 0523 – 28 27 21 of het contactformulier.

Deel:

Aanbevolen