Payrollers verlaten Pensioenfonds StiPP en krijgen eigen adequate pensioenregeling

Deel:

Nederland kent geen algemene pensioenplicht voor iedereen die in loondienst werkzaam is: wel geldt voor een groot aantal sectoren de verplichting om pensioen op te bouwen bij een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds. Werknemers in de Metaal en Techniek bouwen pensioen op bij het Pensioenfonds Metaal en Techniek, werknemers in de bouw bij het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid en uitzendkrachten bij het pensioenfonds StiPP.

Per 1 januari 2021 verandert dit voor werknemers die werkzaam zijn op basis van een payrollconstructie. Tot dan bouwen deze werknemers pensioen op bij StiPP. Vanaf deze datum hebben werknemers recht op een ‘adequate pensioenregeling’ die vergelijkbaar is met de pensioenregeling die bedrijfstakpensioenfondsen uitvoeren. Daarmee wil de overheid voorkomen dat payrollers op arbeidsvoorwaarden gaan concurreren met vaste werknemers.

Voor payrollbedrijven betekent dit een flinke uitdaging. Per 1 januari 2021 zijn de werknemers niet meer verzekerd bij StiPP. Aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds is lang niet altijd mogelijk en zeker niet als er werknemers in verschillende sectoren werkzaam zijn.

ABC Pensioen heeft de expertise in huis om hiervoor een passende oplossing te vinden en is al met meerdere payrollbedrijven in gesprek. Graag begeleiden we ook andere payrollwerkgevers bij het opzetten van een adequate pensioenregeling. U kunt hiertoe vrijblijvend contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Deel:

Aanbevolen