Arbeidsongeschiktheidsverzekering of broodfonds

Deel:

Wordt u als ondernemer ziek, dan zit u zonder inkomen. Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet. Dat kan bijvoorbeeld met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) of een broodfonds / voorzieningenfonds. Maar wat is wijsheid? Wij zetten de twee vormen voor u naast elkaar.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering of broodfonds

Wat is een broodfonds?

Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Deze ondernemers steunen elkaar bij ziekte. Daarvoor zetten ze een vast bedrag per maand opzij. Wie langdurig ziek is, krijgt vanuit het broodfonds (maximaal 2 jaar) schenkingen om van te leven. Als iemand arbeidsongeschikt wordt zijn er geen controlerende artsen, het gaat dus op basis van goed vertrouwen. Een broodfonds biedt geen ondersteuning om ondernemers die ziek zijn weer gezond aan het werk te krijgen of om ze te begeleiden naar ander werk. (Bron: broodfonds.nl)

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

Een AOV is een verzekering die uw inkomen voor een lange periode beschermt als u niet kunt werken. Een AOV kunt u zelf samenstellen (eigenrisicoperiode, uitkeringsduur, hoogte verzekerd bedrag) en dat bepaalt de hoogte van uw premie. De meeste verzekeraars bieden tegenwoordig ook ondersteuning om te voorkomen dat u arbeidsongeschikt raakt of het risico op arbeidsongeschiktheid flink te beperken. En wordt u toch ziek? Dan helpt de verzekeraar u om gezond weer aan het werk te gaan met slimme oplossingen, een revalidatietraject of omscholing.

Broodfonds en AOV naast elkaar


Broodfonds en AOV combineren

Het is goed om te weten dat u ook verschillende inkomensoplossingen kunt combineren. Bijvoorbeeld een broodfonds voor de eerste 2 jaar dat u ziek bent en een AOV voor eventuele jaren daarna.

Welke oplossing past bij jou?

De keuze tussen een broodfonds, AOV, een combinatie of een andere vorm om uw inkomen bij ziekte veilig te stellen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen en doelstellingen. Een goede keuze maken is essentieel omdat dit grote gevolgen heeft voor uw financiële situatie voor een lange tijd. Laat u daarom goed voorlichten om te bepalen wat voor u het beste is.

Hulp nodig bij het maken van een goede keuze?

De adviseurs van ABC Pensioen helpen u graag bij het vinden van de juiste financiële oplossing bij arbeidsongeschiktheid. Maak hiervoor gratis en vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs. Dit kan ook als u al iets hebt geregeld voor arbeidsongeschiktheid en u wilt controleren of deze oplossing (nog wel) past bij uw actuele en persoonlijke situatie.

Deel:

Aanbevolen