Wat doet ABC Pensioen voor u als werkgever?

Deel:

De pensioenregeling voor uw werknemers is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. ABC Pensioen helpt u én uw werknemers hierbij. ABC staat niet zomaar voor de eerste letters van het alfabet. ABC staat in ons geval voor Advies, Beheer en Communicatie: onze dienstverlening. Ook Aandacht, Betrokkenheid en Comfort is wat wij u als werkgever bieden.

Advies aan u als werkgever

Bent u toe aan een nieuwe pensioenregeling of wilt u uw huidige pensioenregeling wijzigen? Dan helpen wij u met een passend advies. We starten met het inventariseren van uw eisen en wensen. Vervolgens adviseren wij u een pensioenregeling die daarbij past én die aansluit bij recente wetgeving en het verwachte pensioenakkoord. In ons advies leest u altijd de te verwachten ontwikkeling van de pensioenlasten en -opbrengsten. Ook geven we veel aandacht aan de belegging van pensioengelden en wat het effect is voor uw werknemers.

Offertetraject

Bent u tevreden met het advies? Dan gaan we op zoek naar pensioenpartijen die deze oplossing kunnen bieden en starten we de onderhandelingen. We onderhandelen over tarieven en voorwaarden voor de perfecte pensioenregeling tegen de juiste prijs. Vervolgens vergelijken we verschillende uitvoerders, waardoor u een overwogen keuze kunt maken. Na uw keuze zorgen wij voor een goede implementatie van uw nieuwe pensioenregeling.

Advies aan uw werknemers

Ook uw werknemers verdienen advies en aandacht. Bijvoorbeeld door ze financieel inzicht te bieden in hun persoonlijke financiële situatie en planning van de oudedagsvoorziening. Zo kunnen we vlak voor de pensioendatum met de deelnemer in overleg gaan over keuzes met betrekking tot de uitkering van het ouderdomspensioen, deeltijd pensioen, vaste of variabele uitkering of een tijdelijke hoge uitkering.

Beheer van uw pensioenregeling

Uw pensioenregeling beheren kan eenvoudig via het portaal ‘Mijn ABC’. Zo is uw pensioenadministratie altijd op orde. Ook al uw andere werknemersverzekeringen, zoals WIA-regelingen, kunnen in dit portaal worden beheerd. En de koppeling met uw salarispakket voorkomt dubbele invoer en mutaties, heel efficiënt dus!

Naast het portaal staan we uiteraard persoonlijk voor u klaar. Ook uw medewerkers kunnen ons benaderen voor bijvoorbeeld vragen over waardeoverdracht van eerder opgebouwd pensioen of de te maken keuzes binnen de pensioenregeling.

Communicatie voor uw werknemers

Als werkgever bent u verantwoordelijk (en zelfs verplicht) om uw werknemers goed te informeren over pensioen. Dat is lastig, want hoe krijgt u de aandacht bij uw medewerkers voor een complex en (voor velen helaas) oninteressant onderwerp. Daar helpt ABC Pensioen u bij.

Een goede pensioenregeling verdient de juiste aandacht. Juist is deze tijd, waarin de pensioengelden worden belegd, is het aan te raden uw werknemers goed te begeleiden bij de te maken keuzes. En met het oog op de komende wetswijzigingen is voorlichting aan uw werknemers essentieel. Zij moeten straks instemmen met de wijzigingen in uw pensioenregeling.

Hoe we u hierbij helpen? Dat bespreken we samen met u. We houden rekening met uw medewerkers, uw wensen en budget. U kunt bijvoorbeeld denken aan een plenaire presentatie voor alle werknemers bij u op locatie of online, individuele gesprekken met uw werknemers of de inzet van diverse communicatiemiddelen.

Meer weten?

Of u nu alleen een advies van ons wilt, het beheer, een communicatietraject of een compleet ABC-pakket, wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deel:

Aanbevolen