Hazes jr. zingt uit volle borst ‘Leef, alsof het je laatste dag is…’

Julian Nijenhuis
Julian Nijenhuis09 sep. 2021

Deel:

‘En waarom ook niet, dan zien we morgen wel weer….toch? Maar wat versta je daar dan onder? Waarschijnlijk bedoel je dan dat je zowel vandaag als morgen en daarna een fijn leven wilt hebben en leuke dingen wilt doen. Het “leuke dingen doen” hangt vaak samen met het hebben van voldoende financiële middelen. Niet altijd terecht overigens, met een beetje creativiteit kun je ook zonder financiële middelen veel leuke dingen doen!

Wat onder “voldoende financiële middelen” wordt verstaan is voor een ieder van ons anders. Sommigen kunnen van een minimum loon rondkomen en anderen hebben aan twee of drie keer modaal niet voldoende. En dan is het vandaag nog overzichtelijk: er komt maandelijks salaris binnen en er gaan maandelijks vaste lasten uit. Als dit een beetje in verhouding blijft, gaat het financieel gezien prima.

Maar wat als gisteren je laatste werkdag was en je bent “officieel” met pensioen gegaan? De kans is groot dat je inkomsten (AOW en pensioen) vanaf vandaag gehalveerd zijn. Zijn je uitgaven daar ook op ingericht of ga je die aanpassen?

Het is belangrijk om nu al inzicht te hebben in je financiële situatie op pensioenleeftijd. Waarom? Vrij simpel, als je vanaf 67-jarige leeftijd levenslang € 500,- per maand bruto (netto ca. € 400,-) aanvulling nodig hebt op je pensioen, moet je zorgen dat je € 150.000,- hebt gespaard. Daar kun je maar beter achter komen als je nog ver van je pensioendatum afzit.

Hulp nodig? Wij denken graag mee. Laat een berichtje achter op onze website en wij nemen contact met u op. Of bel ons: 0523 - 28 27 21.

Deel:

Julian Nijenhuis
Geschreven door

Julian Nijenhuis

Aanbevolen