Wetsvoorstel toekomst pensioenen voor 1 april naar Tweede Kamer

Deel:

Minister Schouten verwacht het wetsvoorstel toekomst pensioenen voor 1 april a.s. naar de Tweede Kamer te sturen.

Wetsvoorstel Tweede Kamer


Dit wetsvoorstel ligt nu nog bij de Raad van State voor advies. De precieze datum hangt af van het moment van het advies van de Raad van State en de inhoud daarvan. Zoals voormalig minister Koolmees vorig jaar aangaf is het streven om de vaart erin te houden, maar tegelijkertijd een zorgvuldig proces te doorlopen, zodat alle betrokken organisaties zich goed kunnen voorbereiden op de aanpassingen. Ook als werkgever is het verstandig om de nodige voorbereidingen te treffen.

De planning is dat de nieuwe pensioenwet uiterlijk 1 januari 2023 in werking treedt. Voor werkgevers betekent dit ook dat zij zich hierop voor moeten bereiden en keuzes moeten maken voor de arbeidsvoorwaarde pensioen. Dat kan veel vragen met zich meebrengen. Welke consequenties heeft dit voor mijn bedrijf? Kan ik de bestaande regeling behouden? Waar hebben mijn medewerkers recht op? Wanneer kan ik het beste actie ondernemen? En, hoe leg ik de veranderingen uit aan mijn werknemers? Onze pensioenadviseurs denken hierover graag met werkgevers mee en kunnen nu al samen voorbereidingen treffen voor een goede overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Zo bent u er als werkgever zeker van dat u de juiste keuzes op het juiste moment maakt.

ABC Pensioen. Alle aandacht voor uw pensioen! Weten wat u kunt doen? Neem contact met ons op.

Deel:

Aanbevolen