Werken bij ABC Pensioen is méér dan verzekeren

Deel:

Werken op de pensioenafdeling, klinkt saai. Toch? Nee, Sjanina Geerts (32) weet wel beter. Al 11 jaar werkt zij voor ABC Pensioen. Terwijl we praten, begint ze te stralen en overtuigt me van het vak. Werken in de pensioenen gaat over meer dan ‘je oude dag’, véél meer.

Vertel, waarom heb jij gekozen voor pensioen?

‘Ik koos tijdens mijn studie voor de richting pensioenen, omdat ik dat als student het meest ingewikkelde verzekeringsvraagstuk vond. Als student Finance en Service Management deed ik een duaal traject bij ABC Pensioen. Oftewel, ik werkte een jaar lang mee op de afdeling en focuste mij daarna pas op mijn scriptie. Zo leerde ik de organisatie echt kennen. Inmiddels zit ik al 11 jaar bij ABC Pensioen en weet ik dat het werken veel meer is dan alleen verzekeren.’

Meer dan verzekeren… Wat houdt jouw functie als relatiebeheerder in?

‘Als relatiebeheerder heb je continu contact met werkgevers, denk hierbij aan iemand van HR, de controller of salarisadministrateur, maar ook de directie. Het contact is daarmee wisselend en de vraagstukken die je behandelt ook. Je maakt als relatiebeheerder de vertaalslag van het vakjargon naar begrijpelijke taal. Zo maak je het onderwerp praktisch voor iemand die niet dagelijks met pensioenen bezig is. Mensen denken bij pensioenen aan grijs en suf, maar dat is helemaal niet zo! Je hebt contact met de werkgever die het goed wil regelen voor zijn medewerker.

Aan wat voor vraagstukken moet ik denken?

‘Bij ABC Pensioen gaat het om Advies, Beheer en Communicatie. Daar ben je dagelijks ook écht mee bezig. De vraagstukken zijn soms administratief: waarom zit er een verschil tussen twee bedragen of hoe moet ik dit document lezen? Maar ook vragen die bij ziekte of arbeidsongeschiktheid van een werknemer komen kijken. Het is als werkgever best een opgave om over het onderwerp pensioenen te communiceren, omdat het toch vaak een ver-van-mijn-bed-show is voor werknemers. Dus hoe pak je dat aan? Hoe stimuleer je werknemers dat ze weten van de regelingen en eventueel zelf actie ondernemen? We zijn als relatiebeheerder dus ook bezig met het maken van communicatieplannen.’

Veelzijdig! Waarom is werken bij ABC Pensioen - al 11 jaar - leuk?

‘Die veelzijdigheid, sowieso! ABC was toen ik begon nog in de startupfase, ik was de vierde collega. Inmiddels zijn we met zestien. Het is een heel divers team. Je hebt je eigen verantwoordelijkheid qua klantenbestand, oftewel advies, beheer en communicatie, maar houdt je daarnaast bezig met projecten. Iedereen heeft zijn eigen expertise en krijgt de kans om zich daarin verder te ontwikkelen. Ik hou ervan om procesmatig bezig te zijn, en heb onlangs mijn Green Belt (leantraject, red.) gehaald. Dus naast het inhoudelijke klantcontact en het schrijven van adviezen, heb je veel ruimte om nevenwerkzaamheden op te pakken die bij je passen. Het woordje 'pensioen’ geeft ons vak een stempel, maar het is veel meer dan dat. Je bent een duizendpoot. Een duizendpoot die gestimuleerd wordt om jezelf te blijven ontwikkelen, zodat je voor jezelf de uitdaging behoudt en het bedrijf samen voortzet!

Wil je ook werken bij ABC Pensioen? Bekijk de actuele vacatures op werkenbijvrieling.nl of stuur een open sollicitatie. Goed om te weten: ABC Pensioen is onderdeel van Vrieling Adviesgroep. Daarom vind je de vacatures terug op de 'Werken bij' website van Vrieling Adviesgroep.

Deel:

Aanbevolen