Financiële rust voor je medewerkers, voor nu én later

Deel:

Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen, de maandelijkse woonlasten of het inkomen tijdens pensioen. Van financiële stress wordt niemand gelukkig. Bij je medewerkers kunnen dit soort problemen zelfs leiden tot stress, concentratieverlies en ziekteverzuim. Hoog tijd om deze problemen serieus te nemen en je medewerkers een handje te helpen bij hun financiële fitheid!

Steeds meer werkenden hebben op dit moment schulden

Vier op de vijf werkgevers (80%) heeft te maken met medewerkers met financiële problemen. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Deloitte, Schuldenlab NL en VNO-NCW. Ook blijkt dat het merendeel van de werkgevers bereid is om medewerkers te helpen. Helaas zijn werkgevers meestal pas in een laat stadium op de hoogte van problemen, vaak als er loonbeslag wordt gelegd. Om je medewerkers goed te kunnen helpen wil je liever eerder betrokken zijn, maar hoe kom je hierachter?

Zorg dat het bespreekbaar wordt

Elke werkgever is tegenwoordig bezig met het de gezondheid van zijn medewerkers. Vitale medewerkers zijn over het algemeen productiever en minder vaak ziek. Dus waarom zou jij ze ook niet stimuleren om financieel fit te zijn? Door bijvoorbeeld eens een financieel coach in te schakelen die je medewerkers handige bespaartips geeft. Of een belastingexpert die vertelt wanneer je recht hebt op regelingen en toeslagen. Dit soort initiatieven zorgen ervoor dat het onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt binnen het bedrijf en het een ‘gewoon’ onderwerp wordt.

Bied je medewerkers hulp

Klopt er een medewerker bij je aan voor hulp of signaleer je dat iemand wel wat hulp kan gebruiken? Dan hoef je als werkgever natuurlijk niet zelf in de financiën van je collega te duiken. Voor werkgevers bestaat de website: financieelgezondewerknemers.nl. Deze site ondersteunt werkgevers onder andere met informatie, tips en checklists om medewerkers ‘financieel fit’ te laten blijven.

Onze collega’s van arbodienstFizie kunnen je ook helpen met oplossingen voor medewerkers met financiële problemen. Denk bijvoorbeeld aan coaching. Meer weten? Neem contact met ze op.

Voorkom ook geldzorgen voor later: pensioen

Hoewel financiële zorgen van nu stressvoller zijn dan die over later, wil je natuurlijk ook dat je medewerkers later financiële rust ervaren. Een goede pensioenregeling én heldere pensioencommunicatie zorgen hiervoor. Wij helpen je hier graag bij. Meer weten? Neem contact met ons op.

Deel:

Aanbevolen