Hoe het is om te werken bij ABC Pensioen? Jasper vertelt...

Deel:

Wat mij het meest verbaasd heeft aan het werken op de pensioenafdeling is dat het zo anders is dan veel mensen denken. Het is een hele wisselende en gewaardeerde werkplek, waar ik megaveel energie van krijg.

Hoe ben jij bij ABC terecht gekomen?

Toen ik opzoek was naar een stageplek kwam ABC voorbij en ik was niet meteen geïnteresseerd. Dus toen onze recruiter, Danielle, mij benaderde hield ik dat eerst af. Als ik toen wist wat ik nu weet...

Tijdens deze stage ben ik er langzamerhand allerlei juniorwerkzaamheden bij gaan doen. Zo ben ik ook in aanraking gekomen met de klantenkant van ons vak. Dit gaf voor mij de doorslag: dit is wat ik wil.

En wat maakt het dan zo leuk?

Makkie! Dit is het helpen van klanten. Het is hier geen dag hetzelfde en hartstikke leuk. We hebben eigenlijk (bijna) altijd positieve gesprekken met onze klanten omdat het gaat over inkomens en vermogen. Hier krijg ik altijd zoveel energie van!

Dit doet Jasper op een casual werkdag...

Voor mij begint een werkdag om 08.00 uur en dan eigenlijk altijd op een van onze kantoren in Hardenberg of Zwolle. Dat ligt er maar net aan waar ik mijn afspraken heb. Natuurlijk begin ik met de 'standaard’ dingen zoals mijn mail checken en even een lekker kopje koffie scoren. Verder werk ik financiële planningen uit. Zo'n planning geeft mijn klanten inzicht in hun financiën voor nu en later. Daarnaast bereid ik advies voor over onderwerpen als lijfrente of pensioenadvies. En tot slot heb ik natuurlijk afspraken met klanten, mijn favoriet. Dit heb ik zowel bij ons op kantoor als op locatie (bij mensen thuis of bij bedrijven).

Waar zie jij jezelf en ABC Pensioen over 5 jaar?

Toevallig hebben we daar gisteren een sessie over gehad. We willen in de toekomst nog meer toe naar het geven van een totaal financieel plaatje aan onze klanten, waarmee we rust, continuïteit en zekerheid bieden.

En voor mijzelf? Ik zou graag nog veel meer met klanten om tafel zitten. Van de 5 dagen dat ik werk daarvan wil ik minstens 3 dagen klanten ontmoeten. Mensen hebben nog zoveel te leren over hun eigen portemonnee en financiële toekomst, wij maken ze financieel bewust.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij, net als Jasper, aan de slag bij ABC Pensioen? Neem dan gerust contact op met Danielle via d.timmerman@vrieling.nl.

Deel:

Aanbevolen