Sparen voor pensioen? Help uw werknemers nú op weg

Deel:

Het grootste probleem met pensioen is dat het over iets gaat wat in de verre toekomst gaat gebeuren. Dat vinden de meeste mensen niet zo interessant. Maar… als u wilt dat uw werknemers later niets te kort komen, is het tóch nuttig om ze nu alvast in beweging te krijgen. Voor veel mensen is het namelijk interessant om ook zélf te sparen voor later. Als werkgever kunt u ze daar op wijzen. Hoe? Wellicht trekt u ze over de streep met onderstaand voorbeeld.

Money ga3c6bd5fe 1920

Goed om te weten voordat u verder leest

We gaan er in onderstaand voorbeeld vanuit dat er gespaard wordt met behulp van een lijfrente. Met een lijfrente zorgt uw werknemer op een fiscaal voordelige manier voor extra inkomen. Dit krijgt uw werknemer periodiek uitbetaald vanaf een bepaald moment. Bijvoorbeeld als hij AOW krijgt of met pensioen gaat.

Voorbeeld 1: Michelle is 30 jaar

Michelle is 30 jaar en legt elke maand € 100 in. Met een rendement van 6% per jaar heeft ze zo’n € 158.000 opgebouwd als ze 67 is. Toch een lekker bedrag waar ze een hoop leuke dingen mee kan doen tijdens haar pensioen!

Voorbeeld 2: Nick is 40 jaar

Nick is 40 jaar en start nu ook met sparen: € 100 per maand. Hij is tien jaar ouder dan Michelle, dus heeft ook tien jaar minder tijd om iets op te bouwen. Met een rendement van 6% bouwt hij € 79.000 op. Ook een leuk bedrag, maar toch de helft minder dan Michelle.

Tien jaar later starten, betekent dus dat uw werknemer € 79.000 kan mislopen…

Samenvatting

Als uw werknemer € 100,- per maand inlegt met een verondersteld rendement van 6%:

  • Als hij op 25-jarige leeftijd begint spaart hij € 218.000
  • Start hij op 30-jarige leeftijd? Dan heeft hij later € 158.000
  • Begint hij op 40-jarige leeftijd? Dan bouwt hij ‘maar’ € 79.000 op

Help uw werknemers op weg

Bied uw werknemers eens aan om in gesprek te gaan met een financieel adviseur. Een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde waar ze écht iets aan hebben. En u weet: als u goed voor uw werknemers zorgt, zorgen zij goed voor u!

Hulp nodig?

ABC Pensioen helpt met heldere pensioencommunicatie voor uw medewerkers. De C in ABC staat immers voor communicatie! Wilt u eens overleggen wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op.

Disclaimer:

Dit voorbeeld geeft een indicatie van het bruto pensioenvermogen dat iemand kan opbouwen. Er is geen rekening gehouden met bijkomende kosten, zoals advieskosten of de te betalen bijdrage aan bank of verzekeraar. De berekening is niet afgestemd op een persoonlijke situatie en deze indicatie is geen individueel advies. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. Zo gaan we uit van een fictief bruto rendement van 6%. Aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Ook interessant:

ABC Pensioen | Fiscaal vriendelijk pensioensparen, zijn uw medewerkers op de hoogte?

Deel:

Aanbevolen