Nieuws

19 december 2017
Hoe ziet u later uw pensioen? Als een saai en stoffig onderwerp dat pas ‘later’ belangrijk voor u wordt? “Niets is minder waar”, zegt Gijsbert Meuleman van ABC Pensioen enthousiast. “Het is een belangrijk en boeiend onderwerp waar ik zelfs leuke anekdotes over kan vertellen.” En daar is niets aan gelogen want Gijsbert weet inderdaad op een heldere en prettige manier pensioenzaken duidelijk te maken.
19 december 2017
De pensioenopbouw van werknemers is afgestemd op de hoogte van het salaris. Er mag echter niet over het gehele salaris pensioen worden opgebouwd. Pensioen is immers een aanvulling op de AOW. Het deel van het salaris waarover geen pensioen wordt opgebouwd heet de AOW-franchise.
1 juni 2017
Op 30 juni 2017 neemt ABC Pensioen de gehele pensioenportefeuille met 600 pensioenverzekeringen van ABN AMRO over. Reden hiervoor is een strategieverandering van ABN AMRO.
30 maart 2017
In juni 2016 heeft de Tweede Kamer ingestemd met de ‘Wet verbeterde premieregeling’. De wet is ingegaan op 1 september 2016. Deze wet geeft werknemers die met pensioen gaan meer keuzemogelijkheden.
23 maart 2017
Sinds 1 januari 2017 is het voor een DGA niet meer mogelijk om pensioen op te bouwen in zijn eigen B.V, het zogenaamde pensioen in eigen beheer. Heeft u als DGA een bestaande pensioentoezegging bij een verzekeraar of bij uw eigen B.V? Dan is nu hét moment om keuzes te gaan maken.