Nieuws

16 oktober 2018
ABC Pensioen is genomineerd voor de FD Gazellen! Dit zijn de jaarlijkse prijzen van het Financieele Dagblad (FD) voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Teamleider Jan Ids Douma vertelt wat dit betekent voor ABC Pensioen, de klanten en zijn team.
19 december 2017
Hoe ziet u later uw pensioen? Als een saai en stoffig onderwerp dat pas ‘later’ belangrijk voor u wordt? “Niets is minder waar”, zegt Gijsbert Meuleman van ABC Pensioen enthousiast. “Het is een belangrijk en boeiend onderwerp waar ik zelfs leuke anekdotes over kan vertellen.” En daar is niets aan gelogen want Gijsbert weet inderdaad op een heldere en prettige manier pensioenzaken duidelijk te maken.
19 december 2017
De pensioenopbouw van werknemers is afgestemd op de hoogte van het salaris. Er mag echter niet over het gehele salaris pensioen worden opgebouwd. Pensioen is immers een aanvulling op de AOW. Het deel van het salaris waarover geen pensioen wordt opgebouwd heet de AOW-franchise.
1 juni 2017
Op 30 juni 2017 neemt ABC Pensioen de gehele pensioenportefeuille met 600 pensioenverzekeringen van ABN AMRO over. Reden hiervoor is een strategieverandering van ABN AMRO.
30 maart 2017
In juni 2016 heeft de Tweede Kamer ingestemd met de ‘Wet verbeterde premieregeling’. De wet is ingegaan op 1 september 2016. Deze wet geeft werknemers die met pensioen gaan meer keuzemogelijkheden.