Nieuws

26 november 2018
Driekwart van de werkende Nederlanders heeft één of meerdere maatregelen genomen om na pensionering te kunnen blijven leven zoals nu. Naast de maatregelen die mensen nu al nemen, heeft de helft van de mensen de intentie om minder uitgaven te hebben tegen de tijd dat zij met pensioen gaan.
26 november 2018
Jonge ondernemer Dennis van der Vegte moet nog wat wennen aan zijn nieuwe rol. Sinds ongeveer anderhalf jaar is Dennis namelijk directeur-eigenaar van X-ICT in Zwolle, waar hij daarvoor al tien jaar in loondienst werkzaam was. De functiewisseling heeft niet alleen invloed op Dennis’ dagelijkse werk maar ook op zijn financiële situatie als hij met pensioen gaat of arbeidsongeschikt zou raken. Dennis vertelt over zijn ervaringen met ABC Pensioen.
16 oktober 2018
ABC Pensioen is FD Gazellen! Dit zijn de jaarlijkse prijzen van het Financieele Dagblad (FD) voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Teamleider Jan Ids Douma vertelt wat dit betekent voor ABC Pensioen, de klanten en zijn team.
19 december 2017
Hoe ziet u later uw pensioen? Als een saai en stoffig onderwerp dat pas ‘later’ belangrijk voor u wordt? “Niets is minder waar”, zegt Gijsbert Meuleman van ABC Pensioen enthousiast. “Het is een belangrijk en boeiend onderwerp waar ik zelfs leuke anekdotes over kan vertellen.” En daar is niets aan gelogen want Gijsbert weet inderdaad op een heldere en prettige manier pensioenzaken duidelijk te maken.
19 december 2017
De pensioenopbouw van werknemers is afgestemd op de hoogte van het salaris. Er mag echter niet over het gehele salaris pensioen worden opgebouwd. Pensioen is immers een aanvulling op de AOW. Het deel van het salaris waarover geen pensioen wordt opgebouwd heet de AOW-franchise.